huden

1. Man kan tänka sig behandla huden som man gör med mat. Du måste vara medveten om vad du stoppar in dig. Samma koncept gäller för huden. Ingen kommer att göra det åt dig. 

Samma gäller för hudvårds produkter. Man MÅSTE titta på innehålls deklarationen. Och nu kommer vi till jävulskapet, till det som företagen verkligen vill lura en på---innehållet. Såvida man inte är en utbildad kemist så vet inte den vanlige konsumenten vad ämnen betyder eller är för något när man tittar på innehållsförteckningen. 

Lösningen på problemet heter Toxinfo (bok). Den är en guldgruva om man vill veta vad alla konstiga saker betyder på innehållsdek.

Det var längesen jag tittade på den men har för mig att den nämner också vilka ämnen som är farliga.


2Använd inga produkter som innehåller mineral oljor. Tyvärr så inkluderar detta även apotekets produkter och nästan allt som man kan köpa i vanliga affärer utom Dermacologica (såvitt jag känner till). E.g på mineral oljor är Vaselin och Petrolatum och allting som slutar med -cone. 

Mineral oljor täpper till porerna och sjunker inte in i huden utan lägger sig bara på den vilket leder till en ond cirkel för att huden blir bara torr och torr och man svarar med att smörja in sig mer och mer.

3. Ät rätt och rör på dig. Ett starkt tips är att simma i badhus där de använder klor i vattnet. Detta är väldigt bra för huden och minskar på finnar och porer.

4. När det kommer till att tvätta huden så vill jag påpeka att det är inte nödvändigt att göra det varje kväll och morgon. Testa er fram till vad som är bäst för er. Varannan dag eller varje kväll går jättebra. Anledningen till detta är att om man tvättar för mkt så förstör man den naturliga balansen i hyn vilket leder till att huden blir irriterad och blir till grogrund för mera finnar och porer. Och vad gör den okunnige då? Jo svarar med att tvätta ännu oftare i tron om att det kommer att går bort. 

5. Rekommenderar ekologiska produkter. No. 1 enligt mig är Dermanord. Deras produkter är ekologiska, det står på innhållsdekl. vad namnen betyder så inget döljs för dig, det är billigt (och svenskt).


6. För er tjejer därute...En sak som strular till det för er är att ni använder foundation, puder och concelers i ansiktet. Dessa underlags smink innehåller mycket mineral oljor vilket skapar fler finnar och täpper till pormaskar. Om du är ute efter en så fin hy så använd så lite underlags smink som möjligt. Jag vet att det kan vara svårt... man vill ju vara så fin som möjligt men ni kan inte ha hela kakan och äta det. Ni kan inte tvätta ansiktet varje dag med de bästa produkterna för att sen lägga på underlags smink och ha på det i flera timmar och sen tro att ni gör allt rätt och finnarna kommer gå över. Det funkar inte så. Dessutom det är slöseri med pengar.

Men bli ej rädda det går att använda smink, men helst foundation. Det bästa sminket finns att köpa på Dermanord. Helt fritt från mineral oljor.

Ett annat tips finns att hitta hos Dermagologica. De har en kräm som är till för att ge huden fukt men som är brun. Den är då utan mineral olja.


7. Håret. Detta gäller för både killar och tjejer. Om ni har en tendens att få eller har finnar så använd er inte av så mycket hårprodukter. Iaf inte när ansiktet för att det ger upphov till finnar. Sov inte heller med vax, hårsprej eller dyl. för att det kommer på kudden och ni kommer att smeta det i ansiktet.

8. Gå till en professionell hud terapeut. 1 g/ år är lagom.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0